پارالکس در ردیف شیوه های نوین طراحی وب سایت قرار میگیرد که در برخی از وب سایت هایی چون Awwwards و FWA وجود دارد. اگر چه برخی طراحان بر این نظرند که طراحی پارالکسی با اصول سئو همخوانی ندارد اما در پاسخ باید گفت اگر به شکل صحیحی پیاده سازی گردد قطعاً مطابق با پارامترها و الگوریتمهای موتورهای جستجو خواهد بود و هیچ لطمهای به سئو وارد نمیکند.
پارالکسی به چه معناست؟
طراحی پارالکسی در سال 2011 آغاز شد که ابتدا در صنعت بازیهای ویدئویی و به عنوان یک تکنیک ایجاد جلوههای ویژه مطرح گردید تا مخاطبان بازیها، عمق تصاویر را احساس کنند. به عبارت دیگر، یکی از محبوبترین تکنیکها در طراحی وب سایت، روش پارالکس است که یک شیوه خاص برای حرکت درون صفحه در برنامههای گرافیکی کامپیوتری میباشد
که در آن تصاویر پسزمینه به طور ملایم حرکت میکنند که به تبع این امر مخاطب تصور میکند تصاویر عمق پیدا کرده است.
چنین شیوهای شاید در ابتدا گیجکننده به نظر برسد، اما در صورتی که به شکل صحیح اجرا شود، میتواند عمق جالبی به تصویر ببخشد و موجب جذب بازدیدکننده وب سایت گردد.
مشخصات طراحی پارالکسی چیست؟
همانطور که گفته شد، این شیوه طراحی در برگیرنده مجموعهای از تکنیکهاست که عمق تصاویر را برای بازدیدکنندهها زیاد میکند. در پارالکسی، هر صفحه حاوی افکت و المنت میباشد و پسزمینهها، تصاویر و نوشته ها حرکت میکنند. این سبک در عین حال که به معنای انطباق و هماهنگ کردن است، موجب ایجاد اختلاف دید نیز میگردد.
در تصاویر پارالکسی با تکان دادن پوینتر موس اتفاقات خاصی مثل حرکت و جابه جایی مطالب و یا تصاویر، تغییر زاویه دید و پس زمینه در جهت خلاف یا موافق صفحه با سرعتهای متفاوت رخ میدهد. مبنای این روش استفاده از لایههای دو بعدی برای ایجاد مناظر سه بعدی و لایهبندی صفحات و تصاویر میباشد.
به عبارت واضحتر، با ایجاد خطای دید و با حرکت دادن لایههای دو بعدی در صفحه با سرعتهای متفاوت این حس در بازدیدکننده بوجود میآید که در حال دیدن یک صفحه سه بعدی میباشد.
چه مواقعی باید از پارالکس استفاده نمود؟
پارالکس میتواند در کل سایت و یا در برخی بخشهای سایت مورد استفاده قرار گیرد. برای سایتهایی که محتوا و مطالب کمی دارند این شیوه بسیار مناسب است. طراحان میتوانند با استفاده پارالکس ملایم موجب جذب بازدیدکنندگان شوند.
این امر در سایتهای با مطالب و محتوای طولانی توصیه نمیشود و بهتر از از پارالکس کمتری در این گونه موارد ا استفاده گردد.
مزایای استفاده از طراحی پارالکس
استفاده از طراحی پارالکسی دارای مزایا و امتیازاتی است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1- دادن عمق و حرکت و بطور کلی زیبایی صفحه
2- استفاده از حرکت برای معرفی محصولات، خدمات و در نهایت افزایش میزان اثربخشی تبلیغات
3- زمان بازدید از صفحه را بالا میبرد که به تبع این امر امکان معرفی محصولات و خدمات نیز افزایش مییابد.
4- تحریک حس کنجکاوی بازدیدکنندگان جهت دیدن کل صفحه و خواندن مطالب و محتوای سایت
معایب استفاده از پارالکس در طراحی وبسایت
این سبک نوین طراحی به خودی خود موجب زیبایی و همچنین ایجاد عمق در تصاویر میگردد اما در استفاده از آن نباید زیاده روی شود به ویژه بر روی متون باید بسیار دقیق عمل کرد.
پارالکس بیش از اندازه بر روی متون و مطالب که به عنوان اصلیترین بخش یک سایت به شمار میروند، موجب اغتشاش در ذهن بازدیدکنندگان میگردد، بطوری که تمرکز را بر هم میزند و موجب حواس پرتی آنان میشود، بنابراین میبایست در برخی مواقع از پارالکس استفاده نمود.
همچنین اگر چه این نوع طراحی تأثیر شگرفی از نظر گرافیکی و زیبایی بر روی کاربران دارد اما زمان بارگذاری وبسایت را برای جستجوگران و بازدیدکنندگان سایت بالا میبرد.
این امر در تضاد با پارامترهای تعیین شده از سوی موتورهای جستجو است.
به عبارت دیگر، افزایش مدت زمان بارگذاری سایت به معنای عدم رعایت اصول سئو میباشد. بنابراین استفاده از پارالکسمیبایست توسط متخصص طراحی وب سایت صورت بگیرد.
یکی دیگر از معایب پارالکس عدم سازگاری با ورژن های گوشی های هوشمند و تبلتها میباشد. بدین معنا که، با گوشیهای هوشمند و تبلتها سازگاری ندارد و از آنجا که امروزه این دستگاهها جایگاه ویژهای را در میان کاربران و جستجوگران اینترنتی پیدا کردهاند، زیاده روی در استفاده از آن، موجب کاهش بازدیدکنندگان میشود.
برای مشاوره رایگان در رابطه با طراحی سایت حرفه ای خود، از طریق فرم تماس با ما به کارشناسان وبکده مراجعه نمائید.
سفارش طراحی سایت | طراحی حرفه ای سایت | طراحی سایت سازمانی | طراحان سایت | طراحی سایت فروشگاه الکترونیک
:: بازدید از این مطلب : 388
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0